fbpx

Pismo Iz Bujanovca Federiki Mogerini

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. januar 2019.Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa, predsednik opštineBujanovac Šaip Kamberi i narodni poslanik Fatmir Hasani zatražili su od šefice diplomatije EU Federike Mogerini, ali i od kosovskih vlasti uključivanje “Preševske doline u poslednjufazu briselskih pregovora između Beograda i Prištine”.

Kako se navodi na zvaničnoj FB stranici NSA, u pismu upućenom zvaničnicima u Prištini i Federiki Mogerini, istaknuta je “mogućnost rešavanja vitalnih problema Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi kroz konačni sporazum Beograda i Prištine”.

“Uključivanje pitanja Preševske doline u ovoj fazi dijaloga je neophodno kako bi se obezbedio dugoročni mir među narodima Zapadnog Balkana”, zaključuje se u pismu.

“Naš zahtev se odnosi na pripajanje Kosovu i smatramo da je to opravdano jer predstavlja rešenje koje će doneti trajan mir između Beograda i Prištine”, izjavio je poslanik PDD Fatmir Hasani za Betu.

Hasani je dodao da za sada nema odgovora na inicijativu političkih predstavnika Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *