fbpx

Salihi na čelu komisije za podsticaj preduzetnika

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 15. januar 2019. Novoformirane opštinske komisije za dodelu podsticajnih sredstava  i vrednovanje projekata u oblasti kulture, sporta i udrženja građana, po rečima predsednika opštine Šaipa Kamberija, već od sutra kreću sa radom kako bi se konkursi raspisali najkasnije do kraja januara.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća za predsednika Komisije za dodelu podsticajnih sredstava za preduzetnike imenovan je Enis Salihu, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, a među članovima su i Rahim  Salihi iz kabineta predsednika, zatim Zoran Spasić, Nenad Stajić, Jelena Mladenović i Fazlija Misimi.

Na naše pitanje na osnovu kojih kriterijuma se određuju članovi ovih tela, Kamberi je rekao da se oni biraju iz redova radnika administracije i da su već tri godine zaredom uglavnom isti članovi komisija.

„S obzirom da nismo imali primedbe na njihov rad zaključili smo da su dobro radili svoj posao i da treba da nastave“, rekao je Kamberi.

On je naglasio da za angažovanje u ovim komisijama članovi dobijaju paušal od 3.000-5.000 dinara i to ne na mesečnom nivou već za celokupan rad tokom sprovođenja postupka.

Za postupak dodele subvencija za poljoprivredu se čeka saglasnost resornog ministarstva, dok će odluka o datumu raspisivanja konkursa za finansiranje medija biti doneta u narednih nekoliko dana.  

Podsticaji za preduzetnike ukupno iznose 10 miliona dinara, za sport je predviđeno 9,5 miliona, za udruženja građana 3, za medije 5 miliona, a kulturno – umetnička društva će dobiti ukupno 2 miliona dinara.  
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.