Arsić Milkoviću: Evo šta smo uradili sa 65 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 21. januar 2019. Zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić pobrojao je sve projekte asfaltiranja u srpskim sredinama, vredne 65 miliona dinara, rekavši da ne može da dozvoli da „uporne laži opozicionog odbornika Miodraga Milkovića postanu istina“.

Arsić je reagovao nakon Milkovićevog zahteva da lokalna vlast pokaže projekte asfaltiranja od 65 miliona dinara u područjima bujanovačke opštine u kojima žive Srbi, i portalu Bujanovačke dostavio dokument sa navedenih 13 projekata i cenom za svaki pojedinačno.

„Građani imaju pravo da znaju sve i zbog toga dostavljam ovaj dokument, a ne zbog Milkovića, za koga verujem da je kao odbornik već dobro upoznat sa ovim podacima, ali ga to ne sprečava da unosi zabunu pod parolom „sto puta izgovorena laž postaje istina“, rekao je Arsić.

Projekat najveće vrednosti, među pobrojanim, je tekuća popravka i održavanje puta od Jugokopa do Krševice, kako se navodi u dokumentu, vredan 33,4 miliona dinara.

Ovo je poslednja etapa na putnom pravcu BožinjevacKrševica, o kome govori Milković. Taj projekat je 2015. godine proglašen za kapitalni vredan je 94,7 miliona dinara. Rađen je 4 godine u 4 etape, a ne 3, kao što kaže, i kompletno je završen prošle godine“, naglasio je Arsić.

Među navedenim stavkama je i asfaltiranje obilaznice u Bujanovačkoj banji sa 5,8 miliona, asfaltiranje ulice u mahali Debonjci u Žbevcu vredno 5,49 miliona i rekonstrukcija puta do sela Žuželjica, koja je koštala 5,47 miliona dinara.

Meštani najbolje mogu da posvedoče da je urađeno sve ovo što navodim, takođe, tu je i nadzorni organ Saobraćajni institut CIP“, kaže Arsić.

Asfaltiranje puta Ljiljance – Bogdanovac, za koji su pitali čitaoci Bujanovačkih, koštalo bi oko 40 miliona, a samo nasipanje oko 9 miliona, što, po rečima drugog čoveka lokalne samouprave, dovodi u pitanje opravdanost ulaganja tolikih sredstava u planinske oblasti.

„Trudićemo se da puteve u brdsko-planinskim oblastima, u atarima sela Jastrebac, Bogdanovac, Lukarce, Starac, održavamo prohodnim raspoloživom mehanizacijom“, rekao je Arsić.

 




One thought on “Arsić Milkoviću: Evo šta smo uradili sa 65 miliona

  1. Zzzz

    Put Ljiljance -Bogdanovac je ubedljivo u najlosem stanju u opstini Bujanovac. Zalosno je da narod tog sela u 21 veku idu takvim putem. Krater do kratera. Treba to sto pre resiti. A sad dal se isplati. Naravno da se iplati jer je i to narod drzave Srbije.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *