Škola Sveti Sava proslavila svoj dan (FOTO & VIDEO)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 28. januar 2019.- Rezanjem slavskog kolača i priredbom u čast utemeljivača srpske crkve i školstva – Svetog Save, bujanovačka srednja škola, koja nosi ime prvog srpskog prosvetitelja, proslavila je u nedelju Dan škole i svoju slavu.

„Naša škola s ponosom nosi ime prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save i trudimo se da idemo njegovim putem, brinući o svakom đaku, marljivo radeći na obrazovanju. Poštujući red poštujemo i Svetog Savu“, poručila je direktorka ove škole Biserka Jović na početku priredbe u gotovo ispunjenoj velikoj sali bujanovačkog Doma kulture.

Nakon pozdravnog govora usledio je kulturno – zabavni program, koji su učenici ove škole pripremili sa svojim profesorima.

Nastupio je školski hor sa tradicionalnim izvođenjem Himne Svetom Savi i još nekoliko pesama, a učenici treće i četvrte godine su oduševili mnogobrojnu publiku odigravši dramski adaptirane odlomke iz najpoznatijih filmova srpske kinematografije.

Među posetiocima su bili i predstavnici lokalne samouprave, Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve i bujanovačkih škola i ustanova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *