EU donosi 2 miliona evra pomoći preduzetnicima

Bujanovac, Beograd 21. februar 2019.(foto N1) – Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici boraviće u četvrtak i petak, 21. i 22. februara, na jugu Srbije u poseti Bosilegradu, Preševu, Vranju i Bujanovcu.

Drugog dana posete, u petak 22. februara, Fabrici će u Bujanovcu na odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice uručiti sertifikate o odobrenim projektima preduzetnicima i preduzetnicama, kao i predstavnicima mikro i malih preduzeća koji će uz podršku Evropske unije dobiti novu opremu vrednu više od dva miliona evra.

Kako se kaže su saopštenju, Evropska unija će tako doprineti da 106 mikro i malih preduzeća unapredi svoju proizvodnju i kvalitet proizvoda i doprinese povećanju zaposlenosti kroz otvaranje novih radnih mesta.

U Bujanovcu će sertifikati biti uručeni grupi od 38 preduzeća koja posluju u Zaječarskom, Jablaničkom, Nišavskom, Pirotskom i Pčinjskom i Topličkom okrugu, dok će ostala preduzeća sertifikate dobiti u narednom periodu.

Istog dana ambasador Fabrici će u Vranju zajedno s gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem obići hirurški blok pri vranjskoj bolnici u čiju je izgradnju EU uložila 2,8 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet zdravstvenih usluga koje ova ustanova pruža za preko 250.000 stanovnika i stanovnica Pčinjskog okruga.

Tokom posete Bosilegradu, Preševu, Vranju i Bujanovcu, Fabrici će se sastati s predstavnicima lokalnih vlasti, kao i sa predsednikom Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Stefanom Stojkovim, predsednikom Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine Ragmijem Mustafom i sa Koordinacionim telom Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, dodaje se u saopštenju Delegacije EU u Srbiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *