Ekskluzivno: HEBA prodala lokal u centru Bujanovca i plac kod Ekonomskog fakulteta

BUJANOVAC, 8. mart 2019. (Foto Bujanovačke: Lokal koji je prodala Heba) – Preduzeće Heba, čiji je vlasnik kompanija Nektar iz Bačke Palanke, prodala je lokal na Trgu u Bujanovcu u kome se nalazi Sprint market.

Ovu vest za Bujanovačke su potvrdili izvori bliski vlasnicima Sprint marketa, ali i nezvanični izvori iz Hebe.

Heba je prodala i plac prekoputa Doma zdravlja, između Ekonomskog falulteta i pogona Jumka.

Izvor iz Sprint marketa kaže da je transakcija obaveljena pre nekoliko dana i da su svi u ovoj firmi neprijatno iznenađeni jer im ugovor o zakupu sa Hebom važi do kraja 2019:

-Vlasnici Sprinta, koji su zakupci lokala desetak godina, od privatizacije Hebe, želeli su da od nje kupe lokal, ali su u nekoliko navrata dobili odgovor da nije na prodaju. Ali, sada su očekivali da, ako su se već odlučili za prodaju, Heba prvo njima ponudi lokal. To se nije desilo, već su o prodaji saznali sasvim slučajno, pa se sada nadaju da će se sa novim vlasnikom dogovoriti o produženju zakupa, kaže odlično upućeni sagovornik Bujanovačkih.

Novi vlasnik je, prema našim saznanjima, čovek iz Lučana na radu u Švajcarskoj, a Bujanovački Srbi sa kojima smo razgovarali vajkaju se da je ovo bio „poslednji srpski lokal na trgu“.

Sagovornik upućen u cene nekretnina u Bujanovcu kaže da je lokal, sudeći po kvadraturi, plaćen između 150.000-200.000 evra:

Cena kvadrata poslovnog prostora na trgu je 2.500-3.000 evra po kvadratu, kaže sagovornik.

Prema njegovim rečima, plac prekoputa Doma zdravlja od Hebe je kupio konzorcijum nekoliko lokalnih firmi koje će na tom mestu graditi stambeno-poslovni objekat:

-Taj plac je površine oko 1.700 kvadrata a plaćen je između 70 i 100 evra po kvadratu, precizira sagovornik.

Nektar je Hebu, fabriku vode i osvežavajućih napitaka, do tada društveno preduzeće, 2008. godine kupio za 2 miliona i 1 evro, uz obavezu preuzimanja dugova i isplatu socijalnog programa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *