fbpx

Vučić: Mora da dođe do razgraničenja

Bujanovac, Beograd, 18. mart 2019. (Foto Bujanovačke: Vučić u Bujanovcu)- Razgraničenje je jedino rešenje za problem Kosova i Metohije, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u nedelju na TV Pink.

On je dodao i da to, „na kraju krajeva, mora da se dogodi“, prenosi portal B92.

Vučić je dodao da je Srbija pritisnuta sa različitih strana po pitanju Kosova i Metohije, ali da uspeva da „hoda po žici“.

Uspeh Srbije je što je uspela da, po pitanju taksi koje je uvela Priština na srpske proizvode, ujedini 28 zemalja EU, SAD, prijatelje iz Rusije i Kine, ocenio je Vučić dodajući da će Srbija sve učiniti da do sukoba ne dođe, jer bi svaki sledeći rat razorio našu zemlju, koja je suočena sa negativnom demografijom.

Istakao je da Srbija čini sve da sukoba ne bude, da to nije floskula i birokratski rečnik naučen od EU, već zato što je malo Srba ostalo, pošto smo mnogo gubili tokom svih ratova.

Vučić je kazao da je suština u tome da moramo da odlučimo hoćemo li da imamo rešenje ili ne.

Treba, kako kaže, da se postavi pitanje lažnim patriotama koje je njihovo rešenje.

„Ako kažu zamrznuti konflikt, onda treba pitati šta bi radili ako Albanci zauzmu Trepču ili napadnu sever. Gde je ti zamrznuti konflikt. Zato je dobro da razgovarate, da ne biste bili krivi“, zaključio je on.

Vučić je rekao da je važno da Srbi i Albanci razgovaraju kako da žive jedni pored drugih i zajedno u budućnosti, i ističe da je to važnije nego da se bijemo.

„Nadam se da će biti doboljno mudrosti u svetu i pameti da se to razume“, rekao je Vučić na tv Pink.

On je dodao da je Haradinaj postao lider na pitanju taksi i zato neće da odustane od toga.

Vučić je rekao i da Amerikanci imaju ogromnu moć, i dalje najveću, ali i da svi imaju manju moć nego što su imali ranije.

Ističe i da Srbiji ne moze niko više da kaze – „Morate to i to. To ne postoji“, istakao je Vučić.

On je poručio da je u našem interesu da pronađemo resenje, ali da ono kako su neki ranije bili lutke na povocu, to vise ne može.

Kaže i da ga jedni optuzuju da je izdajnik, a drugi da je ratni huškač.

„To je šizofreno, to je nesto što stanete i ne verujete. Suština je u tome da argumentacije nikakve nema, niti se trude da pronađu resenje, a kada pitate ‘šta je vaše rešenje’, rešenja nema, samo nude zamrznut konflikt, a to nije rešenje“, kaže Vučić.

On ističe i da je razgraničenje jedno od mogućih rešenja i da na kraju mora da se dogodi.

„Ali, ako govorite o granicama, koje granice priznajemo, ni mi ne znamo“, rekao je Vučić dodajući da drugi znaju, ali su to za njih druge granice.

„Pola sveta kaze da su to granice takozvanog nezavisnog Kosova, a druga polovina da je to deo Srbije“, naveo je Vučić pitajući o kojim granicama onda govorimo – „španskim, italijanskim, turskim ili grčkim, kineskim, ruskim , nemačkim…“.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.