Luka iz Bujanovca najbolji govornik na takmičenju u Vranju

Najbolji u okrugu

Bujanovac, 22. mart 2019. -Na „Takmičarskim danima mladih inovatora i preduzetnika“, održanim u četvrtak u Vranju, nagradu za najboljeg prezentera i govornika dobio je Luka Mitrović, učenik bujanovačke OŠ „Branko Radičević“.

Luka je jedan od dva najbolja govornika na takmičenju Saveza pronalazača Srbije, na kojem je učestvovalo više od stotinu učenika osnovnih i srednjih škola Pčinjskog okruga.

Osmaci i učenici prvog razreda srednjih škola, podeljeni u petočlane timove, imali su zadatak da osmisle biznis planove, a zatim i prezentuju svoje poslovne ideje, sa ciljem da se podstakne njihova kreativnost i primena znanja iz škole, kako su rekli organizatori.

„Za našu ideju o razvoju IT sektora u Bujanovcu nismo dobili nagradu, jer je konkurencija bila izuzetno jaka i pobedili su timovi sa realnijim biznis planovima. Ipak, nagrada koju sam ja dobio je priznanje i za školu i srećan sam zbog toga“, kaže Luka.

On je odličan đak, kaže da voli da čita i nema strah od javnog nastupa, naprotiv.

„Učestvovao sam na svim školskim priredbama, volim da pokažem šta znam, a ovo takmičenje je bila prilika da moji drugovi i ja pokažemo šta ima naš grad“, rekao nam je.

Inače, proizvodnja organske, zdrave hrane, pod imenom „Biolada“ je proglašena za najbolju poslovnu ideju na takmičenju, a predstavili su jeučenici OŠ „J.J. Zmaj“ iz Vranja.

 




One thought on “Luka iz Bujanovca najbolji govornik na takmičenju u Vranju

  1. Miljana

    Sramota za Bujanovac! Favorizujete gradsku decu, ovo je diskriminacija. Ako gradska skola nije osvojila nijedno od prva tri mesta to ne znaci da nijedna druga skola nije osvojila koja pripada opstini Bujanovac. Osnovna skola „Dragomir Trajkovic“ iz Zbevca je osvojila 3. mesto i jako smo ponosni.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *