Policajac pronašao i vratio vlasniku novčanik sa 1.000 dolara

Bujanovac, Vranje, 26. mart 2019. (Foto Vranjenews)- Policijski oficir Nebojša Stanojković pronašao je novčanik sa 1.000 dolara, platnim karticama i kompletnom ličnom dokumentacijom u njemu, i sve uredno vratio vlasniku, piše VranjeNews.

Sve se, uoči ovog časnog poteza policijskog službenika vrednog hvale, odigralo u zgradi Policijske uprave u Vranju, u ponedeljak popodne.

Prolazeći hodnikom, u delu gde se nalaze stolice i čekaonica za pasoško odeljenje, Nebojša je uočio crni novčanik u jednoj fotelji.

– Pitao sam prisutne nije li ga neko od njih ispustio, ali se niko nije prijavio. Proverio sam i u okolnim kancelarijama da nije neko od stranaka ili kolega ostao bez novčanika, ništa. Onda sam otvorio novčanik, uzeo ličnu kartu i video o kom se licu radi. Otišao sam do dežurne službe. Pregledali smo i konstatovali šta sve ima u njemu Spremali smo se da pozovemo vlasnika, ali je u međuvremenu on primetio da mu nema novčanika, pa se vratio u Policijsku upravu. Sve što je bilo u novčaniku mu je vraćeno. Na ovaj način postupio bih u svakoj sličnoj situaciji – kaže Stanojković.

Radilo se o novcu i dokumentaciji Vranjanca koji radi van Srbije i bez koje, verovatno, ne bi mogao da završi poslove za povratak u inostranstvo.

Nebojša dodaje da je pre nekoliko godina pronašao mobilni telefon koji je, takođe, vratio vlasniku, a da mu je ovo prvi put da je pronašao nečiji novac.

– Smatram da je vlasnik to nekom mukom zaradio i ne bih želeo da se meni u obrnutoj situaciji desi da mi neko uzme novac. Čovek mi se verbalno zahvalio, to je meni sasvim dovoljno – navodi Stanojković koji radi u Policijskoj upravi od 2003. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *