Počelo montiranje transfer stanice

Piše: N. Stevanović

Ekološka pretnja

Bujanovac, 10. april 2019. -Montiranje opreme na transfer stanici na gradskoj deponiji, započeto u ponedeljak, trebalo bi da bude završeno za 20 dana, nakon čega će uslediti radovi na priključcima za vodu i struju.

Većina delova i opreme, nabavljenih donacijom od oko 160.000 evra iz EU fondova, već je prebačena na lokaciju i stručni tim montera uveliko radi na instaliranju u objekat transfer stanice.

Ovo postrojenje će zameniti postojeću deponiju, tako što će se u njemu razvrstavati i presovati otpad, da bi se potom prevozio na regionalnu deponiju „Meteris“ u Vranju.

Voćnjak pored deponije

Projekat, koji bi trebalo da okonča višegodišnju ekološku pretnju po Bujanovac i okolna naselja od neadekvatne deponije i prevaziđenog načina odlaganja otpada, ulazi već u sedmu godinu realizacije, uz ulaganja od oko 100 miliona dinara, najvećim delom iz Koordinacionog tela za jug Srbije.

Po rečima načelnika opštinskog Odeljenja za razvoj i investicije Envera Ramadanija, ovo je prva faza radova na osposobljavanju transfer stanice, dok će se u drugoj fazi raditi priključci za vodu i struju.

Ramadani nije mogao da precizira kada će kompletni radovi biti gotovi a transfer stanica stavljena u funkciju.

Za izgradnju spoljnih priključaka u budžetu opštine za 2019. godinu je planirano 10 miliona dinara.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *