Salihi: Od ministarke smo tražili asfaltiranje glavne ulice u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović

Dobili smo uveravanja od ministarke da će se naš zahtev ozbiljno razmotriti: Salihi

Bujanovac, 10. april 2019. – Predstavnici Opštine Bujanovac zatražili su od ministarke Zorane Mihajlović da finasijski podrži najveće infrastrukturne projekte lokalne samouprave, a najizglednije šanse su za finansiranje kompletne rekonstrukcije glavne ulice u Bujanovcu, rekao je Bujanovačkim  šef kabineta predsednika opštine Rahim Salihi.

Na sastanku predstavnika lokalnih samouprava Pčinjskog okruga sa potpredsednicom Vlade Srbije i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u utorak u Vranju, razgovaralo se o uključivanju države u lokalne infrastrukturne projekte.

Salihi je u ime Opštine Bujanovac kandidovao projekat transfer stanice, prečišćavanja otpadnih voda i kao hitnu potrebu,  rekonstrukciju, odnosno asfaltarnje Ulice Karađorđa Petrovića u Bujanovcu.

„Glavna ulica je u veoma lošem stanju i pored nastojanja nadležnih službi i tekućeg održavanja, kao što je nedavno krpljenje udarnih rupa. U planu je asfaltiranje cele ulice, od ulaza u grad do Doma zdravlja, a služba za investicije već radi na projektnoj dokumentaciji“, istakao je Salihi.

Po njegovim rečima, postoje izgledne šanse da se projekat zajednički realizuje u toku godine.

„Dobili smo uveravanja od ministarke da će se naš zahtev ozbiljno razmotriti. Na nama je da što pre pošaljemo sve potrebne informacije, od dužine trase do cene projekta“, naveo je šef kabineta.

Za realizaciju bi trebalo da bude angažovano Javno preduzeće „Putevi Srbije“. Ministarka je u Vranju rekla da će država za projekte u okrugu uložiti 1,7 milijardi dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *