fbpx

Digitalizaciju SO Bujanovac plaća ministartsvo

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 17. april 2019. Projekat digitalizacije bujanovačke skupštine finansiraće sa 4,7 miliona dinara Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a instaliranje digitalnog sistema biće okončano početkom juna, rečeno je Bujanovačkim u kabinetu predsednika opštine.

Prebrojavanje podignutih ruku prilikom glasanja i skupštinska govornica od juna meseca odlaze u istoriju, jer će se utvrđivanje kvoruma i glasanje obavljati putem kartica i elektronskih jedinica, a odbornici će se skupštini obraćati sa svojih mesta – kao u Narodnoj skupštini Srbije.

Uz novi statut, koji čeka odobrenje resornog ministarstva, digitalizovan sistem će, po rečima šefa kabineta Rahima Salihija, sprečiti i besomučne rasprave.

„Predsednik skupštine će u skladu sa novim statutom i putem digitalizovanog sistema moći konačno da oduzme reč odborniku, tako da će govori od 20 i više minuta biti onemogućeni, kao i rasprave od nekoliko sati pre samog usvajanja dnevnog reda“, rekao je Salihi.

Kako je rekao, digitalizacija će skupštinu pretvoriti u mesto gde se efikasno radi i gde se poštuje vreme i odbornika i građana.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.