Sećanje na poginule u Reljanu

Bujanovac, 17. april 2019. (Foto MOD)- Dvadesetogodišnjica pogibije sedmorice pripadnika nekadašnje 78. motorizovane brigade tokom NATO kampanje obeležena je u selu Reljan, u opštini Preševo.

Od NATO bombi poginuli su major Ljubisav Stojanović, kapetan Dragan Lukić, stariji vodnik Željko Alar, desetar Dimče Stamenov, vojnik na služenju vojnog roka Slobodan Mirković i vojnici iz rezerve Aleksandar Popović i Ninoslav Milenkov.

Komandant Četvrte brigade Kopnene vojske, brigadni general Slobodan Stopa poručio je da bol zbog stradalih pripadnika 78. motorizovane brigade vremenom ne može da prođe, već samo da se ublaži i da porodicama stradalih boraca treba pokazati da “saosećamo njihov gubitak i da smo uvek sa njima i uz njih.”

– Dvadeset godina je prošlo od kada su u NATO agresiji poginuli naši borci, koji nikome zlo ne pomisliše, a kamoli naneše. Branili su svoju kuću i svoj prag – istako je general Stopa dodavši da na sreću ima i onih koji su preživeli agresiju i koji će moći budućim pokolenjima da pričaju kako su branili svoju zemlju.

Vence na spomen-obeležje poginulim pripadnicima Vojske Srbije položila je delegacija Kopnene vojske predvođena general-potpukovnikom Milosavom Simovićem, delegacije Opštine Bujanovac, Grada Vranja, policije i Bezbednosno-informativne agencije, kao i udruženja boraca, vojnih penzionera i porodice i prijatelji poginulih, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pomen palim herojima služio je vojni sveštenik Četvrte brigade Kopnene vojske potporučnik protonamesnik Vedran Kostić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *