Ostrvo monstrum: Promocija knjige o Golom otoku

BUJANOVAC, VRANJE, 22. april 2019. – U Vranju će se u utorak održati promocija romana „Ostrvo monstrum“ sa podnaslovom „Golootočko trojstvo“ autora Vuksana Kneževića, u organizaciji Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije – Okružni odbor Vranje.

Kako prenosi VranjeNews, na promociji će govoriti Dragoljub Kojčić, direktor i glavni urednik Zavoda za udžbenike, Milan Bjelogrlić, direktor Narodne biblioteke u Zrenjaninu, doc. dr Dejan Antić sa Fiozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i autor Vuksan Knežević.

– Ostrvo monstrum je trilogijska sinteza autorovog iskustva kao najmlađeg osuđenika koji je na ovom ukletom mestu podvrgnut strahotama postrevolucionarnog terora i njegovih istraživanja moralnih bezdana u koji su propadale duše potkazivača, klevetnika i dželata.

Trilogija zahvata sve strane društvene groznice Titovog progona neistomišljenika, ali još više apsurdna stradanja nevinih ljudi i fantastične konstrukcije spletki kojima ih je opkoljavao pauk tiranide.

Čitajući „Ostrvo monstrum“ shvatamo da autor nije pristao na lakši put zaborava.

Iskustvo koje je proživeo u svojim zatočeničkim danima i kao obeleženi unutrašnji izgnanik mnogo vremena kasnije, moralo je da se po nalogu savesti pretoči u upozorenje o tome kakve podzemne sile vrebaju svoje istorijske prilike – kaže se u najavi ove književne večeri.

Promocija će se održati u utorak 23. aprila u 19 sati u Velikoj sali Galerije Narodnog muzeja u Vranju.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *