Za uređenje reka 14 miliona

Bujanovac, 25. april 2019. Odbrana od poplava, prevencija požara na otvorenom i osposobljavanje protivgradnih stanica bile su glavne teme na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Štab za vanredne situacije bujanovačke opštine usvojio je Operativni plan za odbranu od poplava u 2019. godini na vodama drugog reda, kojim je, pored ostalog, predviđena regulacija Jošaničkog potoka u selu Rakovac, za šta će biti izdvojeno 2 miliona dinara, uređenje korita reke u VelikomTrnovcu vredno 4 miliona, čišćenje kanala u selu Levosoje, koje će koštati 1,2 miliona, a izgradnja cevastog propusta u Krševici 3,5 miliona dinara.

Ukupna vrednost radova na vodama u nadležnosti lokalne samouprave je 13, 93 miliona dinara.

U izveštaju o preduzetim preventivnim merama za zaštitu od požara na otvorenom navodi se da su u 23 mesne zajednice održani zborovi na kojima su meštani upoznati o zabrani spaljivanja strnih useva i smeća na otvorenom prostoru.

Stručna komisija obišla je i protivgradne stanice u selima Srpska kuća, Lopardince i Letovica, za koje je ranije procenjeno da bi njihovo osposobljavanje najmanje koštalo.

Procena komisije je da bi za radove trebalo izdvojiti 210.000 dinara.




One thought on “Za uređenje reka 14 miliona

  1. Bogoljub Tomic

    Pored svih mudrih odluka kako cete potrositi novac za regulisanje recnih tokova,kada cete konacno na dnevni red staviti detaljno ciscenje i trajno regulisanje kanala koji prolazi pored crkve Sv.Petra i Pavla jer stanje tog kanala je toliko katastrofalno da mora stab za vanredne situacije da resava. Ima li u lokalnoj samoupravi ili Kordinacionom telu nekog ko ce se konacno ozbiljno angazovati da resi pitanje tog kanala jer je situacija istinski neizdrziva. Sramota treba da bude sve u lokalnoj samoupravi a i u Kordinacionom telu da nista ne zele da urade da se kanal ocisti i sredi jer veliki broj gradjana svakodnevno prelazi preko kanala a sramota je i da se crkva nalazi u takvom okruzenju. Red je da neko od vlasti uradi nesto. Pare se mogu pronaci za ovakvu akciju samo ako postoji dobra volja i odgovornost. Politicke stranke bi takodje mogle uzeti ucesca u ovoj akciji.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *