Vaskršnje svečanosti pred punim trgom

Bujanovac, 30. april 2019. Na drugi dan Vaskrsa u Bujanovcu je održana tradicionalna Vaskršnja svečanost, koju su za svoje sugrađane pripremili učenici veronauke u OŠ „Branko Radičević“ i mališani iz vrtića „Naša radost“.

Izborom najlepše ukrašenog vaskršnjeg jajeta i izložbom likovnih radova na temu najvećeg hrišćanskog praznika, uz dečiju pesmu i igru na gradskom trgu u Bujanovcu obeležen je Vaskrs.

Veliki broj Bujanovčana prisustvovao je Vaskršnjoj svečanosti, koju dvanaestu godinu zaredom organizuje bujanovački Dom kulture, a koju su uveličali gosti iz Makedonije, folkloristi iz KUD „Skoplje“, domaći KUD „Soko“, hor „Sveti Prohor Pčinjski“ i učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Levosoja.

„Nema ničega lepšeg, niti bilo čega većeg u ovome svetu, do slavnog i strašnog vaskrsenja Hristovog. To niko nije mogao učiniti do jedinog Gospoda našeg Isusa Hrista. Gospod nam donosi nešto novo, donosi nam večni život i daruje nam carstvo nebesko“, besedio je paroh Bujanovački protojerej Mićo Zelenović na otvaranju svečanosti.

Pored predstavnika Srpske pravoslavne crkve, svečanosti je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić, koji je poručio da  lokalna samouprava prepoznaje značaj ove manifestacije zbog čega će nastaviti da je podržava.

U okviru priredbe izabrani su najlepši autorskiradovi učenika veronauke u šaranju vaskršnjihjaja, kao i likovni radova na temu Vaskrsa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *