Irska magija za malobrojne Bujanovčane (Video)

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. maj 2019. Povodom Svetskog dana džeza (30. april) u Bujanovcu je nastupio niški bend Irish Clovers, koji je malobrojnim Bujanovčanima (uspeli smo da ih prebrojimo oko 60) u Domu kulture priuštio sat i po vremena iskrene rok svirke potpuno obojene motivima irske muzike – ono što se popularno zove „irski rok“.

Irish Clovers je u utorak u Bujanovac doneo zvuke tradicionalne irske muzike sa svom njenom karakterističnom melodičnošću, ali u fuziji sa energičnim rok, na momente i punk, zvukom.

Porediti ih sa legendarnim američkim Dropkick Murphys ili sa, po mnogima najuticajnijim bendom u ovom žanru, londonskim The Pogues, nećemo se ni usuditi, ali kao da su „I’m shipping out to Boston“ i „Dirty old town“ u izvođenju Nišlija sinoć pred Bujanovčane dovele upravo ove velikane irskog roka.

Mi smo tu muziku slušali od malena, besomučno. Našli smo se i oformili bend i jedna od prvih pravih svirki nam je bila baš u Bujanovcu pre dve godine“, kaže frulaš u bendu Aleksandar Đorđević.

Ponudu da nastupe na Nišville jazz festivalu, koji je i „glavni krivac“ za Svetski dan džeza u Bujanovcu, dobili su dok su svirali na ulici.

„Svirali smo u Niškoj Banji, na ulici, kada nas je jedan od prolaznika pitao da li bismo nastupili na Nišvillu; ispostavilo se da je čovek jedan od organizatora festivala i naravno ponudu smo prihvatili odmah“, rekao je Aleksandar.

Irish Clovers imaju pripremljen gotovo ceo album sa autorskim pesmama, od kojih je nekoliko izvedeno juče, i očekuju snimanje prvenca u bliskoj budućnosti.

Po onome što smo čuli juče, na ovim prostorima  neprikosnovenim Ortodox Celts-ima, iz Niša stiže žestoka konkurencija.

Irish clovers u Bujanovcu, upravo, pokajaće se oni što nisu večeras u Domu kulture

Gepostet von Bujanovačke am Dienstag, 30. April 2019




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *