Nagrađivana pozorišna predstava u četvrtak u Bujanovcu

Piše: N. Stevanović; foto ilustracija

Bujanovac, 7. maj 2019. Prokupačko amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ gostovaće u četvrtak u Bujanovcu sa nagrađivanom predstavom „Da li je to bila ševa“.

Komedija rađena po tekstu Efraima Kišona, u režiji Tijane Petrović, osvojila je prvu nagradu na ovogodišnjem Balkanskom festivalu kamernih pozorišnih normi u Sofiji.

Bujanovačka publika je već imala prilike da vidi pozorišnu trupu iz Prokuplja na delu prilikom gostovanja prošle godine sa predstavom „Ana je čekala“, kojom su oduševili domaće ljubitelje pozorišta.

Po rečima Ljubiše Čolovića, prvog čoveka Bujanovačkog amaterskog pozorišta (BAP), koje i organizuje gostovanja priznatih pozorišta u Bujanovcu, kako kaže, sa namerom da Bujanovčani vide kako to rade veći i bolji, na ovome se neće stati.

„Već za jun mesec spremamo još jedno gostovanje, a za nekoliko dana je planirano i novo izvođenje naše predstave „Marko Kraljević i Brus Li. Ovom predstavom BAP će tokom maja nastupiti i na Regionalnom festivalu amaterskih pozorišta u Lebanu“, rekao je Čolović.

Predstava „Da li je to bila ševa“ biće odigrana na sceni bujanovačkog Doma kulture u četvrtak od 19:30, a ulaz je besplatan.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *