Mustafa zatražio izuzeće od kosovskih kontramera

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 9. maj 2019. -Nacionalni savet Albanaca (NSA) zatražio je od vlasti u Prištini da „Preševska dolina bude izuzeta od dodatnih mera koje će biti uvedene Srbiji“ zbog nepriznavanja kosovskih vozačkih dozvola i registarskih oznaka.

U pismu kosovskom ministru unutrašnjih poslova Ekremu Mustafi predsednik NSA Ragmi Mustafa zahteva da se na stanovnike Preševske doline, kako navodi, ne primenjuje odluka o recipročnim merama protiv Srbije, koje se tiču vozačkih dozvola i registarskih oznaka.

Ministar Mustafa je najavio da će zatražiti od kosovske vlade da donese odluku o nepriznavanju vozačkih dozvola i registarskih oznaka izdatih u Srbiji, ali i „svih ostalih dokumenata sa Kosova koje Srbija ne priznaje”.

„NSA pozdravlja odluke Vlade koje jačaju državnost Kosova, ali imajući u vidu da srpske vlasti nastavljaju da diskriminišu po nacionalnoj osnovi Albance u Srbiji, podrška Republike Kosovo je od vitalnog značaja za očuvanje nacionalnog korpusa, pogotovo u Preševskoj dolini“, navodi predsednik NSA u pismu.

Najavljene mere, smatra on, najviše će pogoditi Albance u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, koji će „time biti dvostruko diskriminisani“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *