Vučić u Tirani: Priče o ujedinjavanju su bajke za unutrašnju upotrebu

BUJANOVAC, TIRANA, 9. maj 2019. (foto prtSc RTS) – Aleksandar Vučić je, obraćajući se novinarima nakon sastanka lidera procesa Brdo-Brioni, poručio je predstavnicima vlasti u Prištini da razgovori nisu teatar, u kom se za unutrašnju javnosti „pričaju bajke o ujedinjavanju“, prenosi RTS.

Vučić je rekao da nema sile koja Srbiju može da natera da se ponaša suprotno svojim nacionalnim ciljevima.

„I ja sam im (Prištini) rekao: ne vredi, možete da pozovete Kolindu (Grabar Kitarović), (Boruta) Pahora, Amerikance, to je pitanje odnosa Srba i Albanaca, mi to moramo da rešimo, nema sile koja može da natera Srbiju da se ponaša suprotno svojim nacionalnim interesima“, poručio je predsednik i dodao da je zadovoljan što je razgovor bio „otvoren, relaksiran“.

Prema njegovim rečima, Srbi i Albanci će biti najveći narodi u narednih 100-200 godina.

„Ako nećemo da uradimo nešto za narednih 200 godina, onda je to jako loše od nas“, napomenuo je Vučić.

Izjavu Hašima Tačija da će pokušati da „ispravi istorijsku nepravdu“ i Kosovu pripoji Preševo, Medveđu i Bujanovca, ali i njegov razgovor sa premijerom Albanije Edijem Ramom o „ukidanju granica između Kosova i Albanije“, šef srpske diplomatije Ivica Dačić je ocenio kao „vrhunski bezobrazluk albanskih političara“ jer, kako je rekao za RTS, tokom jednog samita na kom se priča o regionalnoj saradnji oni govore o tzv. ispravljanju istorijskih nepravdi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *