Hitna: Muškarac teško povređen u kafanskoj tuči u Bujanovcu

Bujanovac, 13. maj 2019. (Foto ilustracija)- U kafanskoj tuči u Bujanovcu teže je povređen muškarac star 56 godina, koji je sa povredama grudnog koša, stomaka i glave hitno transportovan u vranjsku bolnicu, a potom i u KC Niš, rečeno je Bujanovačkim u Službi hitne pomoći.

„Povređeni je u našu ambulantu dovežen nešto pre ponoći. Odmah je prebačen u Vranje gde je dijagnostifikovan pneumatoraks, koji može da dovede do kolapsa pluća, pa je pacijent u pratnji naše ekipe hitno transportovan za Niš, na odeljenje grudne hirurgije Kliničkog centra“, kaže dežurni lekar dr Bejtula Ajeti.

Tokom noći je došlo i do smrtnog ishoda kod pacijentkinje stare oko 80 godina.

„Dobili smo poziv za intervenciju na terenu kod pacijentkinje koja je bila u komatoznom, dakle veoma teškom stanju. Radi se o hroničnoj bolesnici kojoj je odmah uključena terapija, ali je nakon dva sata javljeno da je preminula“, rekao je dr Ajeti.

Ostalim pacijentima je pomoć ukazivana zbog hipertenzije, problema sa bubrezima i disanjem i svi su stabilizovani u ambulanti Službe hitne pomoći.

Nemali broj pacijenata se žalio i na stomačne tegobe ili komplikacije uzrokovane postom, zbog čega je dr Ajeti  posebno apelovao na hronične bolesnike da se uzdrže od posta.

„Osobe koje su zdravstveno nestabilne i već uzimaju propisanu terapiju trebalo bi da prvenstveno misle na svoje zdravlje. Ne može da se u post upušta osoba koja boluje na primer od šećerne bolesti, ili bilo koje druge hronične bolesti“, istakao je dr Ajeti.

Služba hitne pomoći je tokom noći obavila oko 50 pregleda.




One thought on “Hitna: Muškarac teško povređen u kafanskoj tuči u Bujanovcu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *