Bogoljub Tomić odgovara Aci Veljkoviću: Pisanje zahteva nije dovoljno

Obraćao sam se i ja nadležnima: Tomić

Bujanovac, 14. maj 2019. „Pisanje zahteva nije dovoljno, prozovite odgovorne imenom i prezimenom“, reaguje Bogoljub Tomić iz Bujanovca, direktor DIB, na tekst Bujanovačkih o aktivnostima MZ Bujanovac o čemu je govorio predsednik Saveta MZ Aca Veljković.

Tomić naglašava da njegova reakcija nije politički motivisana.

-Verujem gospodinu Veljkoviću da je MZ Bujanovac ukazivala na sve probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo svi,  ali nije dovoljno samo predati pisane zahteve i primedbe na pisarnicu u Opštini.

Nema svrhe, pošto sam i ja pokušavao na isti način, kao građanin, da ukažem i tražim da se problemi reše. Konkretno, pisanim i usmenim putem, na civilizovan način, pokušao sam da predsedniku Kamberiju i njegovom zameniku Arsiću ukažem na haos koji ostaje posle pijačnog dana u Bujanovcuali ništa.

Ništa nije urađeno, niti postoji volja da se to uradi. Obraćao sam se i Opštinskom veću da nešto urade sa katastrofom oko zgrade Karakačka, ali opet ništa.

Upravo njih smatram odgovornim za ovakvo stanje i svrha mog ranijeg komentara je upravo da ljudi, građani i razne organizacije ukažu KO je odgovoran i da tražimo objašnjenje zašto se neke stvari ne rešavaju.

Molio bih predsednika MZ da ponovo izađe u javnost i izvesti građane kome su tačno zahtevi upućivani i kakvi odgovori su usledili, jer odgovornost ne može biti kolektivna, nego mora da se javno iznese, imenom i prezimenom, nečiji nemar, nerad, odgovornost.

Treba i druge organizacije i pojedinci da se uključe u ove diskusije i da kroz javnu reč saznamo šta smo to Bogu skrivili da živimo kao na Divljem zapadu, gde svako radi šta hoće i niko ni za šta ne odgovara.

Ja hoću, a verujem kao i velika većina građana, da živim život dostojan čoveka i ne mogu više da pravim kompromise i ćutim na  svakodnevno zatrpavanje đubretom, dok bežimo od čopora pasa koji kidišu na nas.

Zato, molim vas kao predsednika MZ slobodnprozovite bilo koju javnu službu ili pojedinca, koje smatrate odgovornim, jer svi mi nemamo čega da se plašimo zato što tražimo elementarne uslove za život.

I naravno, opet moram da naglasim da nemam političkih motiva. U našoj zemlji je to vrlo bitno da se naglasi.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *