“Koncertom za Nevenu” maturanti Svetog Save pomažu drugare

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. maj 2019. -Maturanti Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu odigraće u petak predstavu „Koncert za Nevenu“ kako bi prikupili novac za troškove mature svojih drugova lošijeg materijalnog stanja.

Lepa tradicija bujanovačkih maturanata, inspirisana željom da svi zajedno proslave matursko veče, nastaviće se i ove godine, jer grupa učenika vredno radi na pripremi humanitarne predstave sa profesorkom srpskog jezika Marijom Stanković.

„Sav prihod od karata, koje će koštati 100 dinara, namenjen je učenicima završnih razreda koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji. Maturanti naše škole već nekoliko godina na ovaj plemenit način pomažu jedni drugima“, kaže Stanković.

Predstavu „Koncert za Nevenu“, po dramskom tekstu Tode Nikoletića, učenici škole „Sveti Sava“nikada pre nisu igrali, a sami su  osmislili kostime i scenografiju za ovu tinejdžersku priču o ljubavi i muzici.

Đaci su zaista potrudili i pokazali mnogo entuzijazma tokom rada na pripremi predstave. Pozivam Bujanovčane da dođu i pogledaju na čemu smo radili i pomognu deci da ostvare svoj cilj“, rekla je profesorka Stanković.

Predstava će biti odigrana u bujanovačkom Domu kulture u petak od 18 časova.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *