„Moler“ u kolima krio 16 kg marihuane

Droga u naslonima sedišta, rezervnom točku, šupljinama (Foto Uprava carine)

BUJANOVAC, PREŠEVO, 16. maj 2019. – Carinici su rano ujutru 16. maja, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Preševo sprečili krijumčarenje gotovo 16 kilograma marihuane.

Kako je saopštila Uprava carine, droga je otkrivena kada je u četvrtak oko 1:45 časova za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil „opel vektra“ bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao tridesetogodišnji makedonski državljanin.

On je na uobičajeno pitanje, da li ima nešto da prijavi, odgovorio odrečno, rekavši da je moler i da ide u Hrvatsku da radi.

„Njegov automobil je zaista delovao neuredno, natrpan alatom i priborom za moleraj“.

Međutim, detaljnim pregledom najpre je u naslonu suvozačkog i vozačkog sedišta, a zatim i iza naslona zadnjeg sedišta, u rezervnom točku i bočnoj šuljini iznad zadnjeg levog točka pronađeno ukupno 30 paketa suve biljne materije zelene boje i karakterističnog mirisa, za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana.

Merenjem je utvrđeno je da je reč o količini od 15.866 grama, a još dve kesice sa manjom količinom marihuane pronađene su i prilikom ličnog pretresa u džepovima putnika.

Drogu, vozilo i vozača preuzela je u dalju nadležnost policija.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *