Koridori Srbije upozoravaju: Bez selfija u grdeličkim tunelima

BUJANOVAC, BEOGRAD, 21. maj 2019. – Selfi fotografije postale su opšte mesto naših života. U kafiću, na pijaci, izletu ili slavi, svi bi da zabeleže te epohalne momente. Na društvenim mrežama dominiraju. Čak se i „matorci primaju“ na ovu zabavu.

Ali, upozoravaju iz Koridora Srbije, selfi se ne savetuje na trasi Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru. Naročito ovo važi za dva tunela. Apeluju, dakle, iz ovog JP na vozače da se ne zaustavljaju i ne slikaju sebe i svoje saputnike.

Da bi građani ovo ozbiljno shvatili, dodaje se da zaustavljanje u tunelima ozbiljno ugrožava bezbednost saobraćaja i živote ljudi.

Ili, u prevodu, koliko li je selfi ludilo uzelo maha kad je ljudima potrebno posebno objašnjavati ovako notorne stvari. Verovatno su nadležni u prelepim grdeličkim pejzažima već spazili „umetnike“ koji bi da ovekoveče prizor sa sobom u prvom planu.

Na stranu to što tuneli i mostovi prosto mame na kratku stanku u vožnji. „Ako se ispostavi da se vozač zaustavio da bi slikao selfi, onda je to veliki problem za bezbednost ljudi, posade iz tehničkog centra, kao i za druge učesnike u saobraćaju“, upozorava direktor sektora za izgradnju u „Koridorima“ Aleksandar Senić a prenosi Tanjug.

Senić dodaje da svako zaustavljanje u tunelu „aktivira alarme u tehničko-operativnom centru, a samim tim posada kreće da pomogne vozaču koji se zaustavio u niši za havarisana vozila“. Ipak, i pored ovih upozorenja, Sentić kaže da vozači koji se zaustavljaju na mostovima i tunelima nikako nisu retkost.

Želeći da objasni pravila vožnje kroz Grdelicu, oglasio se i Šef projekta „Jug“ u preduzeću „Koridori Srbije“ Leonid Vuković.

Elem, podsetio je da je najveća dozvoljena brzina ovom trasom 100 km/h, a kroz tunele 80. Leonid Vuković dodao je da je ograničenje „u skladu s brdsko-planinskim terenom kroz koji prolazi ova deonica“. Ipak, obojica sagovornika razumeju potrebu građana da fotografišu novoizgrađenu deonicu, preneo je Tanjug.

Mnogo je, naglašavaju, od otvaranja prošlog vikenda ovo preduzeće dobilo poziva i čestitki povodom završetka radova i svečanog otvaranja. To, međutim, svakako nije razlog da se kroz Grdelicu ponašamo kao klinci na ekskurziji.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *