Dveri: Institucija porodice se gasi

Piše: N. Stevanović

U Srbiji sve manje dece

Bujanovac, 23. maj 2019. “Po pitanju porodice stanje u Srbiji je katastrofalno” poručuju iz Pokreta Dveri sa obeležavanja Dana porodice na gradskom trgu u Bujanovcu.

“Porodica je osnovna ćelija svakog društva i zbog toga vodimo porodičnu politiku, a stanje u našoj zemlji je po tom pitanju katastrofalno”, rekao je Bujanovačkim predsednik Opštinske organizacije Dveri u Bujanovcu Milorad Aritonović.

Ova organizacija je u četvrtak organizovala druženje dece uz muziku, balone i slatkiše, u okviru obeležavanja Nedelje porodice pod sloganom “Defile dečijih osmeha”.

Po Aritonovićevim rečima, Srbija iz godine u godinu ima sve manje stanovnika, a u 2016. je rođeno najmanje dece u poslednjih 100 godina.

“30 odsto dece živi u riziku od siromaštva, a svako osmo dete živi u porodici koja jedva sastavlja kraj s krajem”, naglasio je on.

Apsurd je, kako kaže, što je tokom prošle godine više od 900 dece oduzeto od bioloških roditelja, uglavnom zbog siromaštva, a istovremeno, država plaća hraniteljskim porodicama da se staraju o toj deci.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *