Arifi: U opštini na delu “krađa veka”

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. maj 2019. „U Opštinskoj upravi je pre dva meseca otkrivena krađa veka, radnici su krali dečije i roditeljske dodatke i pomoć za porodilje“, tvrdi predsednik Demokratske stranke (DP) i odbornik u SO Bujanovac Nagip Arifi.

On je sa skupštinske govornice poručio da „javnost treba da zna da je zbog ovog slučaja formirana komisija na čelu sa načelnikom Odeljenja za finansije Bobanom Pavlovićem – koja do sada nije preduzela ništa“.

„Umešano je 10 radnika, među kojima je i radnik ispostave Pošte u Opštinskoj upravi“, rekao je Arifi u ponedeljak na sednici Skupštine.

Bivši predsednik opštine je od načelnika Opštinske uprave Fadila Alitija zahtevao da iznese rezultate istrage ovog slučaja.

Da se nešto zaista dogodilo potvrdio je predsednik Skupštine Adnan Salihi, koji je rekao da je utvrđivanje stanja pokrenuto nakon izjave jednog administrativnog radnika, ali da „komisija još uvek nije završila svoj posao“.

U izjavi za Bujanovačke Arifi je naglasio da se radi o krađi koja traje od 2017. godine, tvrdeći da „se kralo od jednog radnika Opštinske uprave“.

„To svi u Opštinskoj upravi znaju. Formirana je komisija, ali ne znam da li je slučaj prijavljennadležnim istražnim organima, niti tačan iznos“, rekao je za naš portal bivši predsednik opštine.

Njemu je na sednici replicirao Ragmi Mustafa, odbornik vladajuće Partije za demokratsko delovanje (PDD), optuživši ga da zloupotrebljava skupštinsku govornicu i da na sebe preuzima ulogu tužioca i sudije.

„Ne sudi se sa govornice pre okončanja postupka. Neka se jave građani ako su oštećeni“, rekao je Mustafa.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *