fbpx

Zeri: Tači radi za Srbiju

BUJANOVAC, PRIŠTINA, 27. maj 2019. (foto Zeri) – Ideje o promeni granica koje zagovara kosovski predsednik Hašim Tači govore o tome da je on i dalje „radnik na projektu Srbije na podeli Kosova“, prenosi prištinski Zeri stavove opozicije na Kosovu.
Zeri podseća da je Tači tokom vikenda ponovio svoju ideju o promeni granica, kada je u Albaniji rekao da će dati sve od sebe da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje Kosovu, ali ne dajući ni milimetar  teritorije  Srbiji“.
„Još jednom ću ponoviti da je moja  doživotna posvećenost da se Preševo, Medveđa i Bujanovac pripoje teritoriji Republike Kosovo, ne dajući ni milimetar teritorije Republike Kosovo, ni Trepču, ni  Gazivode ili Mitrovicu, preduslov za nacionalno jedinstvo“, rekao je Tači.
Zeri prenosi da su ideju o promeni granica već odbacili većina parlamentarnih stranaka na Kosovu, deo međunarodne zajednice, kao i deo  pripadnika bivše partije predsednika Tačija, Demokratske partije Kosova (PDK).
Prištinski dnevnik na kraju podseća na stavove opozicije da ovakve izjave predsednika Tačija „znače da on nastavlja da bude radnik projekta Srbije za podelu Kosova“.Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.