Maturanti!!!

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 31. maj 2019. Uz trubače, pesmu i zastave, još jedna generacija maturanata Srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu proslavila je poslednji dan u školskim klupama.

Tradicija „Svetosavaca“ nastavljena je u petak, slavljem koje je započelo u školskom dvorištu, da bi se potom prenelo na gradske ulice i Karađorđev trg i na kraju kafić „Perla“.

Maturanti kažu znaju da kraj srednje škole označava i kraj najbezbrižnijeg dela njihovih života, ipak, kako su rekli, nisu tužni već uzbuđeni zbog novih životnih puteva kojima će poći.

„Nisam tužna što je došao kraj, samo sam uzbuđena. Ovaj dan je uvertira za matursko veče.Verovatno još uvek nismo svesni da će od oktobra svako na svoju stranu, a dok ne dođe taj trenutak uživaćemo zajedno u uspehu, letu“, rekla je Bujanovačkim Melanija Tašković, „vukovac“ iz smera medicinska sestra – vaspitač i budući student Pravnog fakulteta u Beogradu.

Katarina Dimitrijević, još jedan „odlikaš“ iz istog odeljenja, kaže da o obavezama, koje ih očekuju već narednih dana, trenutno ni ne pomišljaju.

„O svemu što nas očekuje, maturski, prijemni, upis na fakultet – posle maturske večeri, sada nam taj događaj zaokupira misli, vreme i živce. Što se studija tiče, imamo velike ambicije i očekivanja, većina nas iz škole izlazi spremna za nove izazove“, kaže Katarina, koja želi indeks Farmaceutskog fakulteta u Novom Sadu.

Matursko veče  i defile 106 maturanata gradskim trgom je već u ponedeljak (3. jun), a maturski ispiti počinju od 6. juna.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *