Kosovski poslanici kod Kamberija

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 5. jun 2019. Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi primio je u sredu delegaciju kosovskih poslanika sa kojima je razgovarao o „podršci u rešavanju problema Albanaca u Preševskoj dolini“.

Po Kamberijevim rečima, tokom sastanka sa „šest poslanika Republike Kosovo koji su u zvaničnoj poseti Bujanovcu“, bilo je reči o licenciranju doktora sa prištinskog univerziteta i nostrifikaciji diploma.

„Naglašeno je da prisustvo Kosova u konkretnim projektima u Preševskoj dolini daje nadu i pokazuje brigu za nove generacije koje ovde žive“, objavio je Kamberi na FB.

U delegaciji su članovi skupštinskih odbora za obrazovanje, kulturu, sport, preduzetništvo, lokalnu samoupravu i medije, navode iz  Nacionalnog saveta Albanaca (NSA), na čiji poziv poslanici sa Kosova i borave na jugu Srbije.

Teme razgovora sa predstavnicima NSA, kaže se u objavi, bili su „izazovi u obrazovanju, institucionalna podrška Savetu, obezbeđivanje dokumenata Albanancima Preševske doline kojižive i rade u Republici Kosovo i podrška u oblastima koje su u nadležnosti skupštinskuh odbora čiji su poslanici članovi”.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *