Najviše novca za sport od Opštine dobili FK Ternoci i RK BSK Heba

BUJANOVAC, 12. jun 2019. (foto ilustracija)- Najviše novca na projektnom konkursu za sport u 2019. u Bujanovcu dobili su FK Ternoci iz Velikog Trnovca i RK BSK Heba iz Bujanovca, odlučila je nadležna opštinska komisija.

Prema odluci, FK Ternoci, koji se takmiči u Pčinjskoj okružnoj ligi, pripalo je 1, 9 miliona dinara, dok je bujanovačkim rukometašima iz Prve lige istok pripalo 1,79 miliona.

Novac na konkursu dobilo je 27 sportskih klubova, a rok za žalbe Opštinskom veću je 8 dana od 9. juna kada je doneto rešenje.

U budžetu opštine za sport je izdvojeno 9,5 miliona dinara, što je za 500.000 više nego 2018.

Koliko je projektnog novca dobio svaki od klubova, pročitajte OVDE.

 




3 thoughts on “Najviše novca za sport od Opštine dobili FK Ternoci i RK BSK Heba

  1. Laki

    Komisija koja je odluku donela ocito je da je nepismena i slicno. Fk AS veliki fudbal
    (290.000,00 dinara), se ne takmici u nijednu ligu. Ni u beton ligu. Odnosno u Pcinjsku okruznu ligu. To je jedno. FK Ternoci se takmici u beton ligu. Na prvenstvene utakmice odlazi sa 9 igraca. Ovo je drugi razlog. KMF AS (mali fudbal) se.takmici u beton ligi (600 000) a BSK mali fudbal u veci rang od AS dobio 400.000 dinara. Mnogo mnogo lopovluka, trosenja para za sport nenamenskim i slicno. Ako sada neko ne reaguje preko nadleznih organa (Privredni kriminal. Odsek za kontrolu lokalnih samouprava. Revizori i ostali organi) onda nemamo sta da trazimo od Bujanovca. Molim sve klubove da uloze zalbe. A ja cu se pobrinuti jednom za svagda da se stane diskriminacijom SPORTSKIH KLUBOVA koji se uspesno i casno bore za ulazak u veci rang, a samim tim na najlepsi nacin predstavljaju grad Bujanovac, sirom Srbije i inostranstvu. Kao sto radi KMF ZUFO. RK BSK HEBA i ostali.

    Reply
  2. PRAVDA

    E MOJA SRBIJO I SPORT U NJOJ. Na ovu odluku ako se ne zale klubovi, a znaju dobro ko se gde takmici u kojoj ligi, u koj rang takmicenja a dobijaju ogroman novac, onda stvarno sramota. Mislim da je redno da se jednom za svagda stane rasipanju novca od poreskih obaveznika ne namenskih. Po svemu sudeci radice sve nadlezne institucije, al ne sada kad je odluka konacna, nego kad se sredstva prebace klubovima pa lepo Privredni kriminal, Revizori i ostali u kontrolu da vidimo gde se trosi novac, i dal se placa porez, na koju foru se isplacuju igraci a takmice se u beton ligu, kad se dobro zna da svi Savezi osim Rukometnog koji se u nasoj Opstini takmici u najvecem rangu, su amateri jer su tako registrovani sto znaci da nemaju osnova da isplacuju bilo kakve nadoknade.

    Reply
  3. Bujanovcanin

    Svaka cast Opstini,
    Klub koji se ne takmici u beton ligi (FK AS) ima 290.000
    Takodje FK ROTA koji se takodje ne takmici nigde uzima 250.000

    A cime je FK TRNOVAC zasluzio 1.900.000 a takmici se u istoj ligi kao i ostali,diskutabilno pitanje

    Hoce li neko stati ovome na put,da svi klubovi zajedno imaju kao FK TERNOCI.

    Radice sve nadlezne institucije

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *