fbpx

Pomoć da profesorka Negica pobedi rak

Bujanovac, Vranje, 14. jun 2019. (Foto OK Radio)-Profeosrka engleskog Negica Dejković obolela je od karcinoma, a kolektiv njene škole B. Radičević Bujanovac u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, organizuje prodajnu izložbu kako bi sakupili novac za neophodne lekove.

 

Kako prenosi OK radio, Profesorka Dejković je pre 15 godina, u svojoj 30 – oj godini obolela od jednog oblika raka limfnih žlezda.

Sve to je ostavilo traga na njenom zdravlju, jer je usledio još jedan oblik karcinoma debelog creva, a potom i karcinom pluća. Tako je ona onkološki pacijent poslednjih 15 godina.

Sve terapije koje je Dejkovićeva primala, a koje je pokrivao RFZO, nisu dale željene rezultate.

Konzilijum lekara u Vranju i Nišu odlučio je da u lečenje Dejkovićeve mora da se uključi lek „Avastin“, koji se nabalja u inostranstvu i nije na pozitivnoj listi RFZO.

Negica i njena porodica nisu u mogućnosti da sami obezbede sredstva za kupoviu ovog leka, te organizatori apeluju na sve ljud edobre volje da dođu u petak 14. Juna u Galeriju Narodnog muzeja u Vranju i da se u okviru prodajne izložbe uključe u akciju pomoći za lečenej provesorke Dejković.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *