Priznanja za 6 davalaca, a ovaj Bujanovčanin dao je krv 75 puta

Piše: N. Stevanović

Spisak nagrađenih

Bujanovac, 14. jun 2019. Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi (14. jun) bujanovački Crveni krst je po tradiciji dodelio priznanja višestrukim davaocima, a rekorder na ovogodišnjoj svečanosti bio je Bujanovčanin Damnjan Popović, koji je primio priznanje za 75 davanja krvi.

Priznanja za 35, 50 i 75 davanja dobilo je 6 davalaca (vidi spisak)

Višestruki dobrovoljni davaoci krvi iz opštine Bujanovac u petak su dobili skromne poklone, priznanja i zahvalnice za 5, 10, 20, 35, i 50 davanja krvi, a Popović, jedini dobitnik priznanja za 75 davanja, rekao je Bujanovačkim ovom prilikom da mu veoma znači što zna da je na ovaj način pomagao drugima kada im je bilo najpotrebnije.

Davalac sam još od srednje škole. Ne znam šta bi moglo biti humanije od ovoga i sigurno neću stati na trenutnom broju. Davalaštvo je tradicija u našoj porodici, i sin  i ćerka imaju priličan broj davanja”, rekao je Popović, inače radnik Crvenog krsta Bujanovac.

Znaš da nekome znači to što radiš, to je sasvim dovoljno bez zahvalnice”, dodao je Bujanovčanin Zvonko Nešić, koji je dobio priznanje za 35 davanja.

Sekretar Crvenog krsta Bratislav Lazarević izrazio je duboku zahvalnost nagrađenim davaocima.

Nastavljamo našu plemenitu misiju zajedno, a mi u Crvenom krstu ćemo pokušavati stalno da animiramo ljude koji do sada nisu davali krv da nam se priključe i učine nešto i za druge i za sebe”, poručio je Lazarević.

Priznanja za 35, 50 i 75 davanja dobilo je ukupno 6 davalaca, a priznanjeŠiroko srce”, koje se po Lazarevićevim rečima dodeljuje ustanovama i preduzećima sa kojima Crveni krst sarađuje najduže i iz kojih dolazi najveći broj jedinica krvi, pripalo je Srednjoj školiSveti Sava”, “Megalui Telekomovom udruženju davalaca krvi “U srcu”.

Bedževe Crvenog krsta za pet davanja krvi dobilo je 11davalaca, zahvalnice za 10 davanja dodeljene su osmorici, a za 20 desetorici davalaca.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *