Opština Bujanovac od Beograda traži rezultate istrage o lokomotivi

Piše: N. Stevanović, foto Bujanovačke

Članovi Štaba su upoznati sa merama koje su bile preduzete tokom incidenta

Bujanovac, 21. jun 2019. – Opština Bujanovac zahteva od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Železnica Srbije rezultate  istrage o incidentu koji se u sredu desio na pruzi kod sela Levosoje, kada se zapalila lokomotiva teretnog voza.

„Poslali smo dopise ministarstvu i železnici u kojima tražimo da nas obaveste o rezultatima. Čekamo da nadležne službe izađu na lice mesta, prikupe i ispitaju uzorke i zvanično nas informišu o nalazima“, rekao je Bujanovačkim zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić.

Na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije, održanoj u petak, članovi su upoznati sa merama koje su bile preduzete tokom incidenta, kao što su zabrana ulaska u selo Levosoje, prekid drumskog saobraćaja na deonici Bujanovac – Preševo na Koridoru 10 i tročasovno izmeštanje oko 80 meštana Levosoja iz njihovih kuća u neposrednoj blizini pruge i mesta požara.

Lokomotiva se, pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, zapalila u sredu u popodnevnim časovima kod Levosoja, a gašenje je trajalo do 1 sat posle ponoći kada je prebačena na pomoćni kolosek Železničke stanice Bujanovac.

Iz Sektora za vanredne situacije je potvrđeno Bujanovačkim da u vozu nije bilo opasnih materija, a da li je došlo do izlivanja i paljenja trafo ulja iz lokomotive i same uzroke požara trebalo bi da utvrdi istaga stručne komisije Železnica Srbije.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *