fbpx

Najbolji šestaci iz tri opštine uživali u Beogradu

Mnogim đacima ovo je bio prvi boravak u Beogradu

BUJANOVAC, BEOGRAD, 28. jun 2019. (izvor KT i RTS: foto www.kt.gov.rs) – Najbolji učenici šestih razreda osnovnih škola iz Bujanovca, Preševa i Medveđe, njih 142, za uspeh u školi nagrađeni su dvodnevnom posetom Beogradu.

Mnogim đacima ovo je bio prvi boravak u Beogradu. Plovili su Dunavom, obišli Kalemegdan, Zoološki vrt i vraćaju se kući s puno utisaka.

„Prvi put sam u Beogradu i prvi put plovim, mnogo je lepo, mnogo mi se dopada i nadam se da ću opet doći“, kaže Sanja Serafimović.

„S drugarima smo došli u Beograd da posetim ovaj istorijski grad, ovaj grad je ostavio na mene lepe utiske s lepom prirodom. Želim da ponovo dođem“, kaže Urim Musliu.

Lajim Salihi iz kabineta predsednika opštine Bujanovac kaže da je ovo retka, nesvakidašnja i prelepa slika koju opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa donose u Beograd.

„Ogromna je želja svih nas da se borimo za ovakve aktivnosti kako bi naša deca jednog dana živela lepše i bolje nego što mi živimo sada“, poručio je Salihi.

„Nadam se da će ovo prerasti u jednu tradiciju i da će svi dobri učenici imati priliku da upoznaju Beograd i ovu našu lepu zemlju“, rekao je  Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Andrea Oricio, šef misije OEBS-a u Srbiji kaže da često putuje na jug Srbije i do sada je bio u većini škola iz kojih su ovi đaci.

„Smatram da je jedna velika vrednost putovanje i da se najmlađi sretnu, razmene i skustva i razgovaraju“, rekao je Oricio.

„Ovo je jedna prilika ne samo da vide Beograd već i da bolje razumeju mnoge stvari, da se više druže i da pošaljemo poruku – zajedno možemo sve“, rekla je Vesna Nedeljković iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ogromna je želja svih nas da se borimo za ovakve aktivnosti kako bi naša deca jednog dana živela lepše i bolje nego što mi živimo sada

Ova deca su najbolji đaci u njihovim školama. Izbarali su pravi put, kažu u EU i obećavaju podršku.

„EU u saradnji sa Srbijom je napravila korake ka razvoju zemlje u pogledu obrazovanja, zapošljavanja, izgradnje puteva. Kada porastete, vi ćete imati korist od svega toga. Obrazovanje je ključna tačka u razvoju mladih širom sveta. Sa republičkim institucijama i sa predstvanicima na lokalu – u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, činimo sve kako bi vama bilo bolje“, rekao je Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji.

Na ovom putovanju naučili su i ponešto što nisu znali o prestonici, upoznali nove drugare, videli znamenitosti koje su do sada gledali samo na televiziji.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.