Direktor Komunalca pod paljbom opozicije, ali i vlasti

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. jul 2019.  -Prošle godine u JP Komunalac povećana je naplata za 40 odsto u odnosu na 2017. godinu i građanima je fakturisano 90,6 miliona dinara za usluge ovog preduzeća, a za neplatiše su pripremljene tužbe.

Ove podatke izneo je predsednik Privremenog organa koji upravlja komunalnim preduzećem, Adem Hasani, predstavljajući izveštaj o radu za prošlu godinu na sednici SO Bujanovac, održanoj u ponedeljak.

Uvećani računi za odnošenje smeća, nedostatak kontejnera, požari na deponiji i vodosnabdevanje, bila su neka su od pitanja upućena Hasaniju od strane odbornika opozicije, ali i vladajuće većine.

“Deponija gori i leti i zimi, jedino trajno rešenje za taj problem je transfer stanica za koju očekujem da u bliskoj budućnosti postane operativna”, glasio je odgovor Hasanija na pitanje opozicionog odbornika Miodraga Milkovića iz koalicije oko SNS.

Milković je insistirao i na vodosnabdevanju, postavljajući pitanje o izvorištima i kontroli kvaliteta vode.

“U idelanim uslovima naši kapaciteti su 100 litara u sekundi, a uzorkovanje konstatno vrši Zavod za javno zdravlje Vranje, za šta godišnje izdvajamo oko 2 miliona dinara”, rekao je Hasani.

Da meštanima Bujanovačke Banje već neko vreme stižu „abnormalno veliki računi za đubrarinu“, dok u ovom naselju nema nijednog kontejnera, ukazao je odbornik Blagoje Nisić iz koalicije SPS-SPO-JS, koja participira u vlasti.

Šef Komunalca je zatražio spisak građana, koji smatraju da su oštećeni,  rekavši da će nadležne službe u najkraćem roku ispitati da li je bilo propusta prilikom fakturisanja.

“Kontejneri su uklonjeni jer je bila neophodna reparacija, uskoro će biti vraćeni”, rekao je Hasani.

U izveštaju, koji je Skupštine usvojila, navodi se i podatak da su ukupna potraživanja Komunalca čak 240 miliona dinara, što su, kako je ranije ocenio zamenik predsednika opštine Stojanča Arsić, nenaplativi dugovi jer su najveći dužnici preduzeća koja su davno propala ili su u stečaju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *