Kancelarija za KiM: Srbin iz Gnjilana pretučen na prelazu Končulj

Marko Đurić (foto Kancelarija za KiM)

Bujanovac, 23. juli 2019.(naslovna foto Prelaz Končulj; foto Bujanovačke)- Vojislav Todorović iz Gnjilana, star 70 godina, pretučen je i uhapšen u ponedeljak na administrativnom prelazu Končulj, što je novi eklatantan primer permanentnog pritiska na Srbe i šovinističkog odnosa privremenih institucija u Prištini prema srpskom narodu, saopštila je Kancelarija za KiM.

 

U saopštenju se dodaje i da je maltretiranje supruge Todorovića, a zatim hapšenje i prebijanje čoveka od 70 godina još jedan je dokaz da je cilј Prištine etnički čista teritorija Kosova i Metohije.

Direktor Kancelarije Marko Đurić “najoštrije je osudio ovakvo necivilizacijsko i divlјačko ponašanje” i pozvao predstavnike međunarodne zajednice u južnoj pokrajini da konačno reaguju i stanu na put takvim izlivima mržnje prema pripadnicima srpske zajednice i hapšenjima isklјučivo na osnovu etničke pripadnosti.

-Porodica Todorović jedna je od retkih srpskih porodica koja živi u samom Gnjilanu, te je očigledno za prištinske privremene institucije to dovolјan razlog za maltretiranje i hapšenje, rekao je Đurić i dodao da svima mora da bude jasno da su Srbi sa KiM čvršći nego što iko misli, i da će, uz nedvosmislenu podršku svoje države Srbije, ostati i opstati na svojim ognjištima,




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *