fbpx

Faruš Islami novi opštinski pravobranilac

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 24. jul 2019. (Foto FB) -Faruš Islami, aktuelni likvidacioni upravnik „Direkcije za izgradnju“, novi je javni pravobranilac, odlučeno je na sednici Opštinskog veća u sredu.

On će na tom mestu nasladiti Radomira Ristića, dosadašnjeg javnog pravobranioca Opštine Bujanovac.

Islami, diplomirani pravnik rođen 1969, bio je načelnik Opštinske uprave od 2008. do 2012. godine i kadar je stožera vladajuće koalicije u Bujanovcu, Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Njega je komisija za izbor pravobranioca, nakon konkursa otvorenog 13. juna ove godine, predložila Opštinskom veću jer, kako je rečeno, ispunjava sve uslove konkursa, za razliku od drugog kandidata Merlinde Murati, koja nema 10 godina radnog iskustva po polaganju pravosudnog ispita.

Inače, mandat opštinskog javnog pravobranioca traje 5 godina.

Postavljanjem novog pravobranioca, kako je rekao predsednik opštine Šaip Kamberi, Opštinsko veće je ujedno razrešilo i dosadašnjeg, Radomira Ristića, koji je ovu funkciju obavljao još od 1993. godine.

Ristiću prestaje radni odnos po sili zakona, jer je stekao uslove za penziju.

„Ristić je profesionalno izvršavao svoje obaveze i zastupao interese lokalne samouprave zbog čega mu se zahvaljujem u svoje i u ime Opštine“, rekao je Kamberi.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *