Hitna: Dete završilo na ortopediji posle igre

Bujanovac, 26. jul 2019. – Dete iz Bujanovca završilo je u četvrtak uveče na Odeljenju ortopedije vranjske bolnice posle naizgled bezazlene igre, kaže za Bujanovačke lekar bujanovačke Službe hitne pomoći dr Nebojša Krstić.

-Kod mališana je došlo do povrede podlaktice usled čuvene „igre“, ako tako može da se nazove, „let let let“. E, pa, tako nešto može da prozrokuje povredu nadlakta, kada se kost izvuče iz ligamenta i onda je neophodno da ortoped izvrši repoziciju. To je upozorenje za roditelje i sve ostale – deca se u nekim takvim aktivnostima drže ispod pazuha, a ne za ruke, opominje dr Krstić.

Na drugoj strani, od početka leta broj pacijenata sa stomačnim tegobama je u stalnom porastu, a Krstić nema dilemu da li je izvor infekcije brza hrana.

-Kad dođe troje pacijenata sa stomačnim tegobama i kažu da su jeli nekakve pice, pa još troje njih spomene palačinke, onda se može pretpostaviti gde je leglo infekcije, rekao je Bujanovačkim dr Krstić.

Pacijentima sa visokom temperaturom i povraćanjem najčešće je ukazivana pomoć i tokom noćašnjeg dežurstva u Službi hitne pomoći.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *