fbpx

Uhapšeni pripadnici Sektora za vanredne situacije zbog primanja mita

Bujanovac, Vranje, 26. jul 2019. Pripadnici  Sektora unutrašnje kontrolei Odelјenja za borbu protiv korupcije MUP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsili su S. I. (1971), D. J. (1964) i M. M. (1978) pripadnike Sektora za vanredne situacije u Vranju, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

 Policija je podnela i krivičnu prijavu  protiv četrdeset osmogodišnje žene, odgovornog lica jednog privrednog društva iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo davanje mita.

Sumnja se da je D. J. po prethodnom dogovoru sa pomenutom ženom od januara 2018. godine do 17. jula ove godine, prilikom kontrole ispunjenosti zaštitnih mera protivpožarne zaštite u više od 30 privrednih društava na području Pčinjskog okruga, uticao na odgovorna lica da elaborate i glavne projekte za zaštitu od požara izrađuju preko jednog privrednog društva iz Vranja.

S. I. se sumnjiči da je u ime tog privrednog društva, faktički izrađivao  elaborate, koje je overavao svojim potpisom kao ispravne sačinjavao rešenja o saglasnosti na izrađene projekte.

Takođe, osumnjičeni D. J., S. I., i M. M., koji su u svojstvu službenih lica u privrednim društvima vršili nadzor i kontrolu, davali su saglasnost na već izrađenu tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara.

Sumnja se da su oni za usluge izrade elaborata davanja rešenja o saglasnosti na izrađene projekte, više puta zahtevali i primali novac od osumnjičene.

Kako se sumnja, četrdeset osmogodišnja žena je novac davala D. J. koji je 10.000 evra zadržao za sebe, dok je 3.900 evra dao S. I. za izradu projekata, M.M. 2.500 evra za izvršeni nadzor kontrolu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, saopštava MUP.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *