fbpx

Opština Bujanovac poziva sve građane na finale Dana dijaspore

BUJANOVAC, 1. avgust 2019. – Svi građani Bujanovca su pozvani i dobrodošli u četvrtak uveče na završno veče manifestacije Dani dijaspore, poručuju iz lokalne samouprave koja je organizator događaja.

Šef kabineta predsednika opštine, Rahim Salihi, za Bujanovačke kaže da su u toku poslednje pripreme za večerašnji događaj, koji je u nedelju otvoren biciklističkom regatom od Bujanovca do Preševa:

-Predsednik Šaip Kamberi tradicionalno od 10-13 sati u svom kabinetu organizuje „otvorena vrata“ za građane, od 19:30 razgovara sa predstavnicima naših građana koji žive i rade u inostranstvu, dok završni program kreće od 20:30 sati na trgu, precizira Salihi.

Na trgu će svoja dela prezentovati lokalni umetnici i privrednici, a u međuvremenu kreće i zabavni program u kome će glavne zvezde biti  Robert Berisha i Elira Shala.

O značaju dijaspore za Bujanovac najbolje govori podatak da je Kamberi, na poziv švajcarskog ambasadora u Beogradu, proslavi nacionalnog praznika te ze zemlje prisustvovao sa Agronom Rahimijem, predstavnikom albanske dijaspore u Švajcarskoj.

Prema nezvaničnim procenama, oko 20.000 građana Bujanovca boravi u inostranstvu, a o ovom privrednom i ekonomskom potencijalu čitajte OVDE.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *