fbpx

Od albanskih stranaka samo Kamberijev PDD podneo listu za izbore u Medveđi

BUJANOVAC, MEDVEĐA, 8. avgust 2019. – Od svih albanskih stranaka jedino je Partija za demokratsko delovanje (PDD) predsednika opštine Bujanovac Šaipa Kamberija predala listu za lokalne izbore u Medveđi koji će se održati 8. septembra ove godine.

PDD će se na izbornoj listi pod rednim brojem 4 boriti za što više mandata u lokalnoj skupštini koja ima 35 mesta.

Na drugoj strani, predstavnici Alternative za promene (AP) u ovoj opštini, smatraju da izbore treba odložiti i pozivaju ostale albanske subjekte da se ujedine u tom zahtevu.

Muharem Salihu, funkcioner ove stranke u Medveđi objavio je na svom FB profilu post u kome navodi da treba insistirati na odlaganju izbora sve do „stvaranja uslova za učešće albanskog stanovništva“ na njima.

On dalje navodi da se lokalna vlast ponaša „diskriminatorski prema Albancima“:

„To je očigledno tokom prikupljanja potpisa, gde su politički subjekti utvrdili da je preko 80% albanskog stanovništva uskraćeno za pravo na ličnu dokumentaciju“, napisao je Salihu.

Poznavaoci prilika bliski albanskim strankama, međutim, za Bujanovačke smatraju da iza predloga o odlaganju izbora stoje drugi motivi koji nemaju veze sa položajem Albanaca u Medveđi, već to što im je problem da sakupe 30 potpisa birača po odborničkom kandidatu, što je zakonski preduslov za podnošenje izborne liste.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *