Na prelazu Preševo-Tabanovce samo jedna kontrola

Bujanovac, 23. avgust 2019.  Prvi integrisani granični prelaz Preševo – Tabanovce, između Srbije i Severne Makedonije, počeće sa radom od ponedeljka (26. avgust).

Prvi put će na jednom graničnom drumskom prelazu prve kategorije na Koridoru 10, zajedno u istoj „kancelariji“ raditi srpski i makedonski carinici i policajci, javlja Tanjug.

Za putnike i teretnjake koji iz Srbije idu ka Severnoj Makedoniji granične službe Srbije će sprovoditi izlaznu kontrolu na teritoriji Severne Makedonije na graničnom prelazu Tabanovce, dok će za one koji putuju iz Makedonije ka Srbiji izlazna kontrola makedonskih graničnih službi biti sprovođena na teritoriji Srbije, na graničnom prelazu Preševo.

To je rezultat Sporazuma o uspostavljanju zajedničkih kontrola na ovom međunarodnom graničnom prelazu preko koga se odvija promet putnika i svih vrsta robe, a koji su 12. jula u Beogradu u ime dve vlade potpisali ministri unutrašnjih poslova Srbije i Severne Makedonije.

Sva potpisana dokumenta, rekli su Tanjugu u Upravi carina, daće svoje prve efekte tokom predstojeće zime i u narednoj turističkoj sezoni.

U Skoplju je, inače, u sredu potpisano pet protokola u vezi sa sprovođenjem Sporazuma o zajedničkoj kontroli na prelazu Preševo-Tabanovce.

Predsednici vlada Srbije i Severne Makedonije Ana Brnabić i Zoran Zaev  će 26. avgusta označiti početak rada integrisanog graničnog prelaza između dve zemlje.

 

 

 

 




One thought on “Na prelazu Preševo-Tabanovce samo jedna kontrola

  1. Krma

    HVALAA BOGU.NEȘTO PAMETNO UNADI NECE BITI NASI LJUDI STO RADE I DONESE €€€€ik.biti nervozni po cekanju prelazak granice i vozice smirinije.neece biti biti toliko saobracajni nezgode dokaz sve kriva sto puno se ceka 2-7h.onda juriš i u smrt.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *