fbpx

PDD slavi 29 godina postojanja

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 23. avgust 2019. (foto FB) – Partija za demokratsko delovanje (PDD), najstarija i najveća politička organizacija koja okuplja Albance na jugu Srbije, u subotu proslavlja 29 godina od osnivanja, povodom čega se oglasio predsednik ove stranke i opštine Bujanovac Šaip Kamberi rekavši da je „plemenita ideja izgradnje političke nezavisnosti oživela osnivanjem stranke 1990. godine“.

„Pre 29 godina, ljudi sa vizijom oživeli su i pokrenuli ideju o političkoj organizaciji Albanaca u Preševskoj dolini. Obeležavamo godišnjicu u ime ideala iz tog perioda, koji su prisutni danas više nego ikada“, objavio je Kamberi na svojoj FB stranici.

PDD je prva stranka albanske nacionalne manjine u Srbiji i ima ogranke u Preševu, Bujanovcu i Medveđi.

Sajt Istinomer  navodi da se  iz stranke 1993. godine izdvojila DPA Ragmija Mustafe, nekadašnjeg predsednika opštine Preševo, a još jednom se cepala 2003. godine  kada je Skender Destani sa istomišljenicima formirao Demokratsku uniju doline.

Tokom 2011. godine stranku je napustio i Nagip Arifi, bivši predsednik opštine Bujanovac, koji je sa delom članstva formirao Demokratsku partiju.

Dugogodišnji predsednik stranke bio je Riza Halimi, koga je u oktobru 2018. nasledio Šaip Kamberi.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *