Rekonstrukcija puta kroz Rakovac premašuje budžet zbog proširenja trase

Piše: N. Stevanović
Bujanovac, 10. septembar 2019. -Nedavno započeta kompletna rekonstrukcija puta kroz selo Rakovac premašiće planirani budžet od 48
miliona dinara zbog promene prvobitnog projekta i proširenja od pola metra.

Asfaltiranje deonice koja vodi od ulaza u Rakovac, pored fabrika Bivoda i Heba, sve do starog puta, duga je ukupno 2,3 kilometra, a po rečima zamenika predsednika opštine Bujanovac Stojanče Arsića, odluka o proširenju je doneta nakon što je zaključeno da planiranih 5 metara nije dovoljno za ovu saobraćajnicu.

„Promena projekta se odnosi samo na širinu – sa 5 na 5,5 metara, što će razumljivo povećati trošak, ali nam je važnije posao bude urađen kako treba“, kaže Arsić za Bujanovačke.

Projektom je predviđena i izgradnja trotoara sa obe strane celom dužinom puta, dok je rok za prvu fazu radova mesec dana.

Rekonstrukcija ove saobraćajnice i puta Srpska kuća – Karadnik – Vrtogoš, koja je takođe počela, spadaju u tzv. kapitalne investicije finasirane u najvećem delu od novca iz Koordinacionog tela za jug Srbije, uz učešće lokalne samouprave.

Asfaltiranje u Rakovcu je trebalo da košta 48 miliona dinara, a ove druge deonice 42 miliona dinara. Planiramo da se u Rakovcu uradi više nego što imamo sredstava, pa da se plaćanje prolongira na sledeću godinu, dok će radovi na putu Srpska kuća – Vrtogoš koštati manje, jer će JP „Putevi Srbije“ snositi troškove rekonstrukcije jednog dela te deonice, koja je oštećena tokom radova na Koridoru 10“, rekao je Arsić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *