Evropski dan jezika u „Svetom Savi“

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. septembar 2019. Učenici srednje škole „Sveti Sava“ u Bujanovcu obeležili su Evropski dan jezika – 26. septembar, recitovanjem poezije i pesmom na četiri svetska jezika.                       

Kako bi još više podstakla đake na učenje stranih jezika, čime se, kako poručuju iz škole, promoviše bogatstvo kulturne i jezičke raznolikosti, školska biblioteka je organizovala prigodan program povodom  Evropskog dana jezika, u okviru kojeg su učenici recitovali i pevali na srpskom, engleskom, ruskom, francuskom i nemačkom jeziku.

“Opšte je poznato koliko je važno učenje jezika danas . Učenjem i znanjem stranih jezika, osim što razvijaju samopoštovanje, mladi ljudi otvaraju i nove dimenzije u životu, napredovanju u karijeri, komunikaciji na putovanjima. Znanje jezika utiče na sticanje novih pogleda na svet”, kaže bibliotekarka Mirjana Nikolić.

Ovom svojevrsnom priredbom u biblioteci škole, učenici i profesori su nastavili niz obeležavanja, za njih značajnih datuma.

Naime, učenici su prošle nedelje, uz podršku tima nastavnika mentora, Svetlane Manasijević, dr Ivane Manić Tasić, Bojana Mitića, Aleksandra Dimitrijevića i pedagoga Snežane Mišić, na sebi svojstven način obeležili i Međunarodni dan mira – 21. septembar.

 

                               




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *