Građevinac iz Oslara lopatom zakačio dalekovod u V. Trnovcu, doživeo opekotine opasne po život

Bujanovac, 4. oktobar 2019. (foto ilustracija) – Građevinski radnik iz Oslara, star 43 godine, doživeo je strujni udar u četvrtak prilikom radova na kući u Velikom Trnovcu, nakon čega je sa teškim opekotinama opasnim po život hitno transportovan u Klinički centar Niš.

„Po informacijama koje smo dobili na licu mesta, izvodili su se radovi na ploči kuće kada je povređeni lopatom zakačio žicu dalekovoda i ušao u strujno kolo“, opisao je za Bujanovačke okolnosti koje su dovele do nesreće dežurni lekar Službe hitne pomoći dr Dejan Stojanović.

Po njegovim rečima, povređeni je zadobio opekotine drugog stepena na gotovo 40 odsto površine kože.

„Pacijent je imao opekotine na glavi, desnom ramenu, delu trupa i desnoj nozi. Zbog zahvaćenosti veće površine tela bio je u kritičnom stanju. Uspeli smo da stabilizujemo pacijenta i transportujemo ga najpre za Vranje, a potom i za Niš“, kaže dr Stojanović.

On nije imao informacije kakvo je trenutno stanje pacijenta, naglasivši da se, iako je stanje bilo stabilno tokom transporta, radi o povredama koje mogu prozrokovati izuzetno ozbiljne komplikacije u narednim danima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *