Salihi: Dobijamo novu rasvetu, ali i transfer stanicu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. oktobar 2019.- Prebacivanje celokupnog iznosa sredstava, odnosno 10 miliona dinara predviđenih za transfer stanicu na projekat uvođenja savremene javne rasvete, ne znači da se od spasonosnog rešenja za višegodišnje probleme sa gradskom deponijom odustalo, već se samo prolongira za sledeću godinu, rečeno je Bujanovačkim u lokalnoj samoupravi.

Opštinska vlast se na ovaj potez odlučila jer je procenjeno da nema dovoljno vremena za realizaciju planiranih radova naspoljnim priključcima za transfer stanicu do kraja tekuće godine.

„To je novac koji povlačimo iz Koordinacionog tela,  a nakon što smo zaključili da nećemo stići sa realizacijom do kraja godine, odlučili smo se na prenamenu, kako sredstva ne bi ostala neiskorišćena“, rekao je Bujanovačkim šef kabineta predsednika opštine Bujanovac Rahim Salihi.

Odluka, koju je opozicija u lokalnoj skupštini žestoko kritikovala prilikom rasprave o rebalansu budžeta, dodao je Salihi, nikako ne znači da će dugo očekivana transfer stanica ostati nezavršen projekat.

„O tome nema govora, radovi na transfer stanici, odnosno izgradnja spoljnih priključaka predviđenih tim projektom, kreću početkom naredne godine“, istakao je Salihi.

Govorivši o opravdanosti prenamene sredstava, Salihi je naglasio da će uvođenje nove javne rasvete u Bujanovcu započeti već u narednim danima i biti okončano do kraja godine.

„Za ovaj projekat su sprovedene sve potrebne procedure, izabran je izvođač radova, nadzorni organ, potpisani ugovori, i očekujemo da već od sledeće nedelje počnu radovi“, rekao je Salihi.

Unapređenje ulične rasvete instaliranjem štedljivih sijalica doneće pored ostalih benefita i značajnu uštedu u opštinskoj kasi.

Salihi je rekao da se ovaj projekat delom finansira iz programa Evropske unije – EU PRO, dok je Opština obezbedila sada već 20 miliona dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *