Ekonomski fakultet dočekao 8. generaciju studenata, svi brucoši na budžetu

Piše: N. Stevanović

Vi ste velika radost: Milošević i Grubor

Bujanovac, 7. oktobar 2019. – Osma generacija studenata bujanovačkog odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice u ponedeljak je započela studiranje na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Novu akademsku godinu fakultet u Bujanovcu započinje sa 78 brucoša, a indekse su dobila 53 studenta srpske nacionalnosti i 25 Albanaca.

Albanski studenti će, kao i prethodnih 8 godina, od kada je odeljenje počelo sa radom, 30 odsto predmeta slušati i polagati na svom maternjem jeziku zahvaljujući saradnji subotičkog i državnog fakulteta iz Tetova u Makedoniji.

„Osam godina živimo i radimo sa vama u Bujanovcu. Veliki broj studenata je uspešno okončao osnovne studije do sada, a u dve prethodne imamo i diplomce na master studijama. Želim vam da krenete stazama njihovog uspeha“, poručio je brucošima dekan fakulteta profesor dr Aleksandar Grubor, na svečanosti upriličenoj povodom početka njihovog studentskog života.

78 brucoša, 53 studenta srpske nacionalnosti i 25 Albanaca

Nove akademske građane pozdravio je i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje u Vladi AP Vojvodine, profesor Zoran Milošević, rekavši da su oni „velika radost“.

„Vi ste velika radost, zato što je jedan fakultet sa severa zemlje, zbog vas ovde na jugu, postao prepoznatljiv po tome što niveliše sve naše razlike, nacionalne, običajne, verske. Vi ste najbolji most između nas, čestitam vam na izboru da pripadate najboljoj vrsti – obrazovanih ljudi i znam da će vas svi trebati zbog toga“, rekao je Milošević.

Na odeljenju u Bujanovcu bilo je mesta za 90 studenata na prvoj godini osnovnih akademskih studija, a svih 78 novoupisanih će se školovati o trošku državnog budžeta.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *