Prisluškivanje u Trgovištu, švalerska ili politička posla

BUJANOVAC, TRGOVIŠTE, 8.10.2019. (Foto arhiva: Trgovište) – Ni nedelju dana pošto je u sestrinskoj sobi Doma zdravlja u Trgovištu vodoinstalater slučajno otkrio prislušni uređaj, strasti se ne smiruju u ovoj varoši, čitava stvar došla je i do tužilaštva, a zaposleni smatraju da se iza svega stoje ljubavna afera ili politika.

-Ja sam iznenađen i osuđujem taj potez, bilo da se radi o ljubavnoj aferi ili političkom prisluškivanju. Zabrinut sam kao radnik Doma zdravlja i kao građanin – rekao je za Južne vesti jedan od radnika.

Iz Osnovnog tužilaštva u Vranju kažu za Južne vesti da se radi veštačenje „bubice“, nakon čega će se pokazati u kom pravcu će ići dalja istraga.

U zavisnosti od rezultata veštačenja, tužilac će doneti odluku o daljim procesnim radnjama u pravcu krivičnog dela neovlašćeno prisluškivanje i snimanje – kažu iz Tužilaštva za JV.

Iako je prisluškivač pronađen slučajno, iz Tužilaštva ipak kažu da ostale prostorije Doma zdravlja nisu pregledane.

Direktor Doma zdravlja Novica Živanović potvrdio je takođe da je istraga u toku, kao i da zaposlenima nije svejedno nakon ovog događaja.

Na drugoj strani, oglasio se i odbor Narodne stranke u Trgovištu:

„Špijuniranje zbog ljubavnih afera ili politike“, pitaju se narodnjaci u saopštenju, sumnjajući da slučaj u Domu zdravlja nije usamljen u Trgovištu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *